Fridykning

Fridykning, är dykform som utförs utan användning av andningsapparatur. I stället håller dykaren andan under hela dyket, något som är både fysiskt- och mentalt krävande. Tekniker för andningskontroll, avslappning och tryckutjämning och kroppskontroll är centrala i fridykning, vilket gör det till en sport som utmanar på flera plan.

Våran verksamhet inom fridykning

Kursverksamhet

Våra fridykningskurser erbjuder en utmärkt introduktion till fridykningens värld. De ger dig chansen att utforska den inre ro som finns under vattnets yta, samtidigt som du utvecklar din lungkapacitet och förbättrar din simteknik. Med både teoretiska och praktiska element kommer du att få en djupare förståelse för fridykningens olika aspekter.

Kursverksamhet

Kommande kurstillfällen

Vi har just nu inga kurstillfällen inplanerade, men lämna dina uppgifter i formuläret nedan så kontaktar vi dig när det är dags.

Fridykningsträning

Varje veckas träffas flera av klubbens fridykare och tränar tillsammans. Vi delar på pooltiden och säkrar varandra. Alla deltagare lägger upp sin egen plan för vad de vill träna på sin pooltid, men vi hjälps gärna åt och gör detta i samråd med varandra.

Fridykningsträning

PSDK Fridykningsträningar

SÄKERHETSINFO

Vi i Piteå Sportdykarklubb tar säkerheten på allvar. Därför måste alla som deltar i klubbens fridykningsaktiviteter delta i någon av klubbens fridykningskurser, eller uppvisa att motsvarande utbildning eller erfarenhet uppnåtts på andra håll. Mer om vår kursverksamhet här.

TRÄNINGSTIDER

  • Torsdagar – 20.30 till 22.00 Munksunds simhall
  • Lördagar öppen pool (delas med simmare/apparatdykare) – 08.00 till 09.30 Munksunds simhall
  • Söndagar – 18.00 till 19.30 i Öjebyns simhall

Följ oss gärna på Instagram